• Lecluyse leidt het licht

  Lecluyse leidt het licht


  Lecluyse is Europees marktleider en een belangrijke wereldspeler op het gebied van verticale en horizontale lamellen in kunststof. Wij genieten internationaal een uitstekende reputatie en waken zorgvuldig over de kwaliteit in elke fase van het productieproces.


  Lecluyse blijft trouw aan haar 4 pijlers: kwaliteit, service, innovatie en milieu.

 • Lecluyse leidt het licht 2

  Lecluyse leidt het licht


  Lecluyse is Europees marktleider en een belangrijke wereldspeler op het gebied van verticale en horizontale lamellen in kunststof en paneelgordijnen. Wij genieten internationaal een uitstekende reputatie en waken zorgvuldig over de kwaliteit in elke fase van het productieproces.


  Lecluyse blijft trouw aan haar 4 pijlers: kwaliteit, service, innovatie en milieu.

Lecluyse

Lecluyse in een notendop

De broers Gérard, Jacques et Raphaël Lecluyse stonden in 1958 aan de wieg van het bedrijf Lecluyse. Zij startten met een productielijn voor verticale kunststof lamellen.

Lecluyse heeft haar status van specialist van de verticale en horizontale lamellen in kunststof niet zomaar verdiend. Het bedrijf koos vanaf het prille begin eind de jaren ‘50 voor kwaliteit. Deze strategie zorgde ervoor dat Lecluyse een graaggeziene partner werd voor de veeleisende wereld van creatieve en hoogwaardige binnenhuisdecoratie en kantoorinrichting.

Het bedrijf kreeg -met de snelheid van het licht- een uitstekende reputatie in België en Luxemburg. En ook Nederland, Frankrijk en Duitsland raakten snel overtuigd.

Europees marktleider

Vandaag is Lecluyse Europees marktleider en een wereldreferentie op het gebied van kunststof lamellen.

In 1990 kwam met Caroline en Dominiek Lecluyse de tweede generatie in het bedrijf. Zij gaven de onderneming een groot internationaal karakter. Vanaf 1992 werd het aanbod stapsgewijs uitgebreid met andere systemen voor binnenzonwering: rol- en vouwgordijnen, paneelgordijnen, horizontale jaloezieën vervoegden de collecties. Er werden ondertussen nieuwe exportmarkten verkend, en met succes: in 2010 werden de kunststoflamellen van Lecluyse al verkocht op meer dan 30 buitenlandse markten.

In februari 2016 neemt Jonathan Lecluyse, als eerste lid van de derde generatie, de fakkel over van de tweede generatie. Nu de opvolging verzekerd is wil Louverdrape samen met haar 35 enthousiaste medewerkers dan ook in de toekomst een prominente rol spelen in de wereld van de binnenzonwering.

Voor afgewerkte producten zie Louverdrape