• Voor specifieke vragen in verband met uw bestelling belt u best uw contactpersoon. Zijn of haar naam staat op onze briefwisseling. Uw contactpersoon volgt uw bestelling op van a tot z en zorgt ervoor dat alles correct wordt uitgevoerd.


    Hebt u meer algemene of technische vragen dan kunt u ook elke werkdag tijdens kantooruren bij ons terecht.


    Bel ons op +32 51 575 693
    Fax ons op +32 51 575 696

    Contactformulier

Lecluyse

FAQ

1. Lichtdoorlaatbaarheid en stralingsdoorlaatbaarheid.
Dit is de hoeveelheid licht en de hoeveelheid warmte die door de zonwering heen valt. Dit wordt ook transmissie genoemd.

2. Lichtabsorptie en stralingsabsorptie.
Dit is de hoeveelheid licht en de hoeveelheid warmte die door de zonwering wordt opgenomen. Dit wordt samen absorptie genoemd.

3. Lichtreflectie en stralingsreflectie.
Dit is de hoeveelheid licht en de hoeveelheid warmte die door de zonwering wordt teruggekaatst. Dit wordt ook gewoon reflectie genoemd.

Kunststoflamellen bieden volgende voordelen die gordijnen niet hebben. Kunststoflamellen versus gordijnen. Ziehier drie grote voordelen van kunststoflamellen.

1. Onze lamellen zijn lichtdicht. Er reflecteert geen licht of zon op de computerschermen, wat in een landschapsbureau bijvoorbeeld - met veel schermen - een groot voordeel is. Een must.

2. Het is eigen aan lamellen dat ze zo goed als onbeperkt kunnen georiënteerd worden naargelang lichtinval en zon. Het verduisteren of lichter maken van de ruimte kan gefinetuned worden. Dit is bij gordijnen niet mogelijk.

3. Kunststoflamellen kunnen makkelijk schoongemaakt worden. Het resultaat is spic en span. Iedereen weet dat gordijnen wassen een hele klus is. De lamellen zijn na een lichte poetsbeurt hygiënisch schoon.

Ja, zowel in de zomer als in de winter.

In de winter houden de lamellen de koude buiten.

En ‘s zomers blijft de warmte tussen het glas en de lamellen. Daardoor warmt de ruimte minder snel op en moet er dus minder snel gekoeld worden

Ja, door in de zomer de kunststoflamellen gesloten te houden, komt de warmte veel minder snel de kamer binnen. Zo moet er niet of weinig bijkomend gekoeld worden.

Ja. U kunt vermoeidheid en oogirritaties vermijden door heel eenvoudig de lamellen te regelen zodat ze niet te veel of niet te weinig licht doorlaten. Dit lukt niet met gordijnen. Iemand die veel op computerscherm werkt, krijgt vermoeide of geïrriteerde ogen. Dit omdat het oog zich telkens aanpast aan de veranderende intensiteit van het licht. Bij weinig licht wordt de pupil groter, bij veel licht kleiner.

Deze onbewuste veranderingen van het oog zijn vermoeiend voor de oogspier. En al zeker als het licht reflecteert op het beeldscherm. Lichtreflectie op het scherm vermijden we door de kunststoflamellen goed af te regelen. Resultaat: optimaal comfort voor het oog de hele dag lang.

Dergelijke technische info kunt u met een simpel telefoontje verkrijgen bij onze verkoopdienst op het nummer +32 51 575 693. Dit gaat bijvoorbeeld over reflectieverhouding, lichtdichtheid, trekslagvastheid, elasticiteit of kleurechtheid van de lamellen. Of ook testresultaten en verslagen van onafhankelijke onderzoeksinstituten. U kunt het inkijken.

Zeer zeker. Uit testen blijkt dat beide soorten lamellen even kwaliteitsvol zijn. Zo onderwierp de internationaal erkende en onafhankelijke onderzoeker TNO uit Delft deze twee soorten lamellen aan een vergelijkend onderzoek. Op alle kwaliteitsparameters blijken deze lamellen mekaar waard. Lecluyse levert topkwaliteit. Nog maar eens objectief bevestigd.

Voor het totale gamma leggen technische fiches ook de specifieke garantieperiode en garantievoorwaarden vast.

Neen. Zeker niet. De prijs per meter is ongeveer hetzelfde. Er zijn duurdere en goedkopere uitvoeringen zowel bij kunststoflamellen als bij textiellamellen. Kunststoflamellen zijn wel eenvoudiger in afwerking. Ook het ophangen gaat heel makkelijk want er zijn geen ondergewichten of onderketting nodig.

Lecluyse is Europees marktleider en een belangrijke wereldspeler. De firma voert uit naar verschillende landen.

Het grote voordeel van kunststoflamellen is dat ze voldoende zwaar zijn om mooi verticaal door te hangen. Bij een textiellamel hebt u daarvoor al ondergewichten en een verbindingsketting nodig. Kunststoflamellen zijn ook voldoende stijf. Ze laten zich makkelijk ophangen.

Lamellen in kunststof zijn onderhoudsvriendelijk. Mensen denken soms dat ze de lamellen best spoelen met schoon water en droogwrijven. Een hele klus? Niet dus. Maak een sopje met schoon water en een milde detergent en sop alles goed in. Om na te spoelen ook weer een sopje met een weinig detergent en zo ‘in de lucht' laten drogen. Mooiste resultaat. En u hoeft het niet vaak te doen.

Bel ons. Fax ons of mail ons. Voor specifieke vragen in verband met uw bestelling belt u best uw contactpersoon. Zijn of haar naam staat op onze briefwisseling. Uw contactpersoon volgt uw bestelling op van a tot z en zorgt ervoor dat alles correct wordt uitgevoerd.

Hebt u meer algemene of technische vragen dan kunt u ook elke werkdag tijdens kantooruren bij ons terecht.

Bel ons op +32 51 575 693
Fax ons op +32 51 575 696

Mail

Voor afgewerkte producten zie Louverdrape